راهنمای انتخاب پمپ دیافراگمی

راهنمای انتخاب پمپ دیافراگمی

راهنمای انتخاب پمپ دیافراگمی یکی از اقدامات اصلی هنگام خرید پمپ می‌باشد. پمپ‌های دیافراگمی هنگامی انتخاب می‌شوند که کاربر به پمپی نیاز داشته باشد که قادر به اجرای خشک باشد. یا به عبارتی دیگر، در صورت عدم امکان بررسی پمپ که مایع در حال پمپ شدن، از بین می‌رود. پمپ دیافراگم به راحتی وارد حالت خروپف می‌شود.

پمپ‌های دیافراگمی، در واقع تلمبه‌هایی هستند که به جای نیروی برق از نیروی هوای فشرده برای پمپاژ استفاده می‌کنند.

پمپ‌های دیافراگمی از مکانیزم مکیدن سیال به داخل محفظه و سپس مکانیزم پمپاژ آن به خارج استفاده می‌کنند.

هرگونه چرخش پمپ، به عنوان مثال سانتریفیوژ، اگر بدون عبور مایعات از داخل واحد باقی بماند، منجر به ایجاد مهر و موم مکانیکی آسیب دیده، هزینه‌های اضافی و خطرناک برای پرسنل و محیط می‌شود. پمپهای دیافراگمی یکی از انواع مختلفی از پمپ‌های بدون روغن هستند.

هم اکنون در بسیاری از برنامه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند تا از مشکلات آلودگی بخار روغن که بر بسیاری از فرآیندهای سختگیر امروز تأثیر می‌گذارد جلوگیری شود.

پمپ‌های دیافراگمی تجاری در دسترس حاوی روغن‌های آب بندی یا روان کاری در درون پمپاژ نیستند، و این بدان معنی است که شما می‌توانید به تولید خلاء که گازهای باقیمانده کاملاً عاری از بخار روغن است، وابسته باشید.

تمامی پمپ‌های خلاء، فاقد روغن یا غیره، دارای ویژگی‌های عملیاتی مختلفی هستند که باعث می‌شود آنها برای یک برنامه کاملاً مناسب و برای برنامه دیگر نامناسب باشند. پمپ‌های دیافراگمی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. تطبیق نوع پمپ با کاربرد می‌تواند دشوار باشد، اما درک کامل از حالت‌های عملکرد از نظر نقاط قوت، ضعف و ویژگی‌های خاص می‌تواند برخی از مشکلات را برطرف کند.

نحوه کار کردن پمپ های دیافراگمی:

درک نحوه کار پمپ‌های دیافراگمی می‌تواند به کاربرد صحیح آنها کمک کند. در واقع پمپ‌های دیافراگمی با حرکت رفت و برگشت وظیفه مکش و پمپاژ را انجام می‌دهد. مانند پرده انعطاف پذیری عمل می‌کند که هوای فشرده را از سیال متمایز می‌کند.

پمپ‌های دیافراگمی در دسته کلی پمپ‌های جابجایی مثبت قرار می‌گیرند. پمپ‌های این دسته، همه‌ی مخازن گاز را در یک حجم به دام می‌اندازند و سپس گاز را با انقباض حجم از طریق برخی از ابزارهای مکانیکی فشار می‌دهند تا گاز را مجبور به خارج کنند. سپس حجم آن به صورت مکانیکی گسترش می‌یابد تا اجازه ورود گازهای بیشتری قبل از تکرار چرخه فراهم شود.

در یک پمپ دیافراگمی، حجم پمپاژ با حرکت یک دیافراگم انعطاف پذیر به بالا و پایین تغییر می‌کند تا چرخه انبساط / انقباض را تولید کند. این پمپ‌ها مجهز به شیرآلات ورودی و خروجی ساده یا شیرهای نی ساخته شده از مواد انعطاف پذیر هستند که با استفاده از دیفرانسیل فشار برای باز و بسته کردن آنها مطابق نیاز برای تولید عمل پمپاژ کار می‌کنند. یک چرخه پمپاژ واحد را می‌توان نسبتاً ساده از نظر حرکت دیافراگم توصیف کرد.

حرکت رو به پایین دیافراگم

دیافراگم انعطاف پذیر به پایین کشیده می‌شود و این منجر به افزایش حجم فضای داخلی پمپ می‌شود. انبساط حجم باعث کاهش فشار در داخل پمپ می‌شود. و

  • فشار داخل حجم داخلی پمپ کمتر از فشار ورودی و فشار خروجی می شود.
  • فشار بالاتر در ورودی باعث می شود دریچه شیر ورودی باز شود.
  • فشار بالاتر در خروجی، دریچه خروجی را بسته نگه می دارد.
  • فشار بیشتر در ورودی باعث می شود گاز از ورودی از طریق شیر ورودی به حجم سر پمپ وارد شود.

حرکت رو به بالا دیافراگم

دیافراگم انعطاف پذیر به بالا کشیده می‌شود، و این منجر به کاهش حجم فضای داخلی پمپ می‌شود. این انقباض حجمی باعث فشرده سازی گاز می‌شود که منجر به افزایش فشار در داخل پمپ می‌شود. و

  • فشار داخل فضای داخلی پمپ بیشتر از فشار ورودی و فشار خروجی است.
  • فشار بالاتر در فضای داخلی پمپ ، شیر ورودی را بسته نگه می دارد.
  • فشار بالاتر فضای داخلی پمپ باعث می شود دریچه خروجی باز شود.
  • فشار بالاتر در فضای داخلی سر پمپ، گاز را از طریق دریچه خروجی و از پمپ خارج می کند.

این توصیف پمپ تک سر فقط از نظر اصل کار می‌تواند به عنوان نمای نماینده کلیه پمپ‌های دیافراگم مورد استفاده قرار گیرد. فراتر از این نمای ساده، تغییرات زیادی در طراحی وجود دارد که هنگام تطبیق یک پمپ معین به یک برنامه معین، باید در نظر گرفته شود.

اطلاعات مورد نیاز کارشناسان ما جهت انتخاب صحیح پمپ:

  • ظرفیت یا دبی: مقدار حجم موادی که در یک واحد زمان منتقل می شود. واحد بر حسب لیتر بر ساعت، لیتر بر دقیقه، گالن بر دقیقه می باشد.
  • ویسکوزیته: مقاومت مایع در مقابل جاری شدن را ویسکوزیته می گویند.
  • فشار: جهت مقابله بر چسبندگی مولکول های ماده به هم و جداره لوله به یک نیرویی نیاز داریم که به ان فشار میگوییم. واحد آن نیرو بر واحد سطح می باشد.
  • ذرات جامد: وجود ذرات در میان مایع جهت انتخاب نوع پمپ حائز اهمیت می باشد.
  • خواص شیمیایی
  • خواص فیزیکی
  • حساسیت ماده
  • دمای ماده
  • شرایط مصرف: صنایع پتروشیمی، دارویی، غذایی، نظامی، نفت و گاز و …
  • شرایط محیطی: محیط های اسیدی، انفجاری، داغ، سرد، رطوبت و…

از جمله مواردی هستند که در راهنمای انتخاب پمپ دیافراگمی و انتخاب جنس قطعات آن تاثیر به سزایی دارند.

پمپ‌های دیافراگم می تواند با موفقیت در بسیاری از برنامه های خلاء تمیز اعمال شود، اما باید در برنامه های مناسب استفاده شود. دانش و درک اصول عملیاتی پمپ امکان انتخاب موفقی را در تطبیق پمپ با کاربرد فراهم می کند.

و در آخر:

جهت دریافت مشاوره و انتخاب صحیح پمپ با کارشناسان فنی شرکت دیا پمپ تماس حاصل فرمایید.

همچنین جهت مشاهده انواع پمپ‌های دیافراگمی بر روی لینک پایین کلیک کنید.

محصولات

درباره diapomp

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *